Ühistranspordiseaduse muutmisest

Riigikogi majanduskomisjon arutab praegu Ühistranspordi-seadust ja seal tehtavaid soodustusi, st. nii tasuta sõidu õigust riigisisestel liinidel kui ka 50% soodustust avalikul liiniveol ja kommertsliinidel.
On algatatud arutelu, kas pragune regulatsioon, kus tasuta sõit on tagatud kuni 8 aastastele lastele, kuni 16.a puudega lastele ja täisealistele sügava puudega inimestele on õigustatud. Lisaks on tasuta sõit ette nähtud nägemispuudega isiku saatjale või juhtkoerale.

Seoses sellega palus Eesti Puuetega Inimeste Koda anda meil ülevaate ühistranspordi (ka invatranspordi) olukorrast meie maakonnas, et teha kõikide maakondade baasil koondi, mida tutvustatakse Riigikogu majanduskomisjonile enne kui nad hakkavad otsuseid tegema.

Lisaks tegime ettepaneku säilitada seni kehtivad soodustused,  lisaks peaks olema tasuta sõit puudega lapse ja sügava puudega isiku saatjale.

Ülevaates tunnustasime ka bussifirmasid, kes pakuvad puuetega inimestele sõidusoodustusi, Haapsalu linna kus saavad puudega inimesed tasuta kasutada ühistransporti ning Saaremaa Laevakompaniid, kelle Tuule laevadel lisaks sügava puudega isikule on ka tema transpordivahendi ülevedu tasuta.